Ovenschotel met rode quinoa, ei en spinazie
Ingrediënten
-
500 g geitenkaas (met korst)
-
4 eieren
-
800 g gepelde tomaten (uit blik)
-
1 blok Comté kaas
-
2 lente-uitjes
Voor de quinoa
-
400 g rode quinoa
-
1 sjalot
-
peper
-
zout
-
een paar takjes tijm
-
2 blaadjes laurier
-
4 tenen look
voor de spinazie
-
2 kg spinazie
-
boter
-
peper
-
zout
Bereiding
Was de jonge spinazieblaadjes. Smelt een klont boter in een grote kookpot. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Spoel de quinoa in een zeef.
Zet een grote pot met water op het vuur. Voeg peper en eventueel zout toe, enkele volledige takjes tijm, laurier en een fijngesnipperde sjalot. Pel vier teentjes look en voeg ze toe aan het water.
Voeg de quinoa toe en laat 10 min gaarkoken.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet, zo voorkom je dat de ovenschotel straks te waterig wordt.
Snij de lente-uitjes fijn. Verkruimel de geitenkaas.
Giet de quinoa af in een zeef. De quinoa mag nog een beetje krokant zijn wanneer je hem afgiet, want de quinoa gaart nog verder in de oven. Verwijder de look, laurierblaadjes en tijmtakjes.
Snij de gepelde tomaten uit blik eerst in fijnere blokjes.
Dresseer de ovenschotel in laagjes: leg de uitgelekte spinazie op de bodem. Kruid met peper en zout. Daarna een laag rode quinoa en een laag gepelde tomaten. Verkruimel de geitenkaas (met korst) erover als bovenste laag.
Plaats de ovenschotel 20 minuten in de oven op 200°.
Maak 4 kuiltjes met een lepel in de ovenschotel. Breek de volledige (rauwe) eitjes erin open.
Rasp er Comté kaas over en stop opnieuw in de oven voor 3 à 5 minuten tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend is.
Werk af met fijngesneden lente-ui.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be