Ovenschotel met gehakt, quinoa, peertjes en courgettesaus
Ingrediënten
-
8 grote peren
-
olijfolie
voor het gehakt
-
500 g kippengehakt
-
1 ui
-
½ bot peterselie
-
1 snuifje currypoeder
-
100 g tomatenconcentraat
-
eventueel paneermeel
Voor de quinoa
-
250 g quinoa
-
2 el blonde rozijntjes
-
1 tak citroentijm
-
water
-
zout
voor de saus
-
eventueel lookpoeder
-
peper
-
zout
-
250 ml melk
-
olijfolie
Voor het water
-
enkele takjes munt
-
enkele stukjes peer
-
enkele plakjes gember
Bereiding
Voor het gehakt: snij peterselie en ui fijn.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt. Voeg ook een paar lepels tomatenconcentraat toe. Niet stevig genoeg? Voeg dan wat paneermeel toe. Druk het mengsel in een ronde ovenschotel aan.
Bestrijk de rest van het tomatenconcentraat over het gehakt.
Voor de quinoa: kook de quinoa in gezouten water met een takje citroentijm en de rozijntjes.
Giet af in een fijne zeef. Verwijder de citroentijm.
Voor de saus en de ovenschotel: snij de courgettes in schijfjes en bak ze in hete olijfolie met peper, zout en lookpoeder.
Doe in een maatbeker. Voeg er de melk aan toe en pureer met een staafmixer het tot een saus
Meng er de quinoa onder. Kruid bij en verdeel over het gehakt
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Leg de gesneden peer dakpangewijs over de ovenschotels.
Besprenkel met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de schotel 30 à 40 minuten. Smakelijk.
Serveertip: doe takjes munt, sneetjes gember en restjes peer in een karaf. Vul op met water. Lekker fris.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be