Mosselen op Vlaams-Brabantse wijze met Wolf bier
Ingrediënten
-
2½ kg mosselen
-
1 flesje blond Wolfbier 9°
-
1 stengel citroengras
-
1 grote ui
-
witte peperbollen
-
2 takjes citroentijm
-
1 blaadje laurier
Acacia-Mosselsaus
-
1 th lepel mosterd "De Ster"
-
½ th lepel acaciahoning
-
snuifje peper
-
snuifje zout
-
1 eidooier
Bereiding
Snij de ui en de selder in grove stukken. Leg deze op de bodem van de pot, samen met het blaadje laurier en de tijm, en enkele peperbolletjes.
Voeg hierbij het flesje Wolfbier en breek de stengel citroengras in stukjes en voeg ook toe. Leg de mosselen op de groentjes en leg daarover nog een laagje groenten.
Zet de pot op een matig vuur gedurende vijf minuten, schud ze dan op en daarna terug op het vuur gedurende drie à vier minuten.
Frietjes: Schil de aardappelen. Snij ze in dunne of dikke frietjes naar eigen wens. Bak ze voor op 155° tot ze gaar zijn. Bak ze af op 180° tot ze goudkleurig en krokant zijn.
Acacia-mosselsaus: Meng alle ingrediënten in een potje met de staafmixer, geleidelijk Arachide-olie toevoegen tot een gladde emulsie ontstaat.
Serveer de mosselen met de frietjes en de Acacia-mosselsaus, samen met een glaasje Wolfbier.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be