Tataki van bonito

Ingrediënten

voor de saus

  • 3 el rijstazijn
  • 3 el sojasaus
  • 3 el dashi

materiaal

  • 3 metalen spiesen
  • grote kom met ijsblokjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Japans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Steek de metalen spiesen door een bonitofilet, zodat je hem boven het vuur kan leggen. Grilleer de filet aan beide kanten tot de buitenkant dichtgeschroeid en het midden nog rood is. Dompel de vis dan meteen in de kom met ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Bereid de tweede visfilet op dezelfde manier.

  2. Schil de gember en teen knoflook en rasp beide fijn. Snipper de bieslook.

  3. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

  4. Snijd de bonitofilets in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes bonito in een ondiepe schaal. Sprenkel er een derde van de saus over en wrijf die er met je vingers goed in.

  5. Schik de plakjes bonito op een bord en dien op. Geef er de geraspte gember en knoflook, gesnipperde bieslook en de rest van de saus apart bij.

0

Nog geen stemmen

Het Culinaire Japan

Recepten
Kaori en Kiyoko Endo
Uitgeverij
Good Cook Publishing
Fotografie
Iris L. Sullivan
ISBN
978-94-6143-034-2