Tataki van bonito
Ingrediënten
-
1 groot stuk verse gember
-
1 teentje knoflook
-
½ bosje bieslook
materiaal
-
3 metalen spiesen
-
grote kom met ijsblokjes
voor de saus
-
3 el rijstazijn
-
3 el sojasaus
-
3 el dashi
Bereiding
Steek de metalen spiesen door een bonitofilet, zodat je hem boven het vuur kan leggen. Grilleer de filet aan beide kanten tot de buitenkant dichtgeschroeid en het midden nog rood is. Dompel de vis dan meteen in de kom met ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Bereid de tweede visfilet op dezelfde manier.
Schil de gember en teen knoflook en rasp beide fijn. Snipper de bieslook.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Snijd de bonitofilets in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes bonito in een ondiepe schaal. Sprenkel er een derde van de saus over en wrijf die er met je vingers goed in.
Schik de plakjes bonito op een bord en dien op. Geef er de geraspte gember en knoflook, gesnipperde bieslook en de rest van de saus apart bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be