Tortelli con ripieno classico (tortelli met klassieke vleesvulling)
Ingrediënten
-
200 gr mortadella
-
200 gr Italiaanse ham, rauw of gerookt
-
200 gr rosbief
-
200 gr gemalen parmezaan
-
2 eieren
-
zout en peper
-
1 wortel
-
1 selder
-
1 ui
-
1 prei
-
soepvlees
-
jeneverbessen
-
parmezaan
ravioli
-
200 gr witte, vloeiende bloem (type '00')
-
100 semolino
-
3 eieren
Bereiding
Maak het deeg voor de ravioli: meng 200 gr witte, vloeiende bloem (type '00') met 100 gr semolino. Leg op een hoopje en maak een kuiltje: breek hierin 3 eieren en strooi 2 snuifjes zout. Begin met een vork te mengen en neem vervolgens over met je handen. Kneed tot je een mooi elastisch egaal deeg hebt. Rol op in een bolletje, doe in plastiekfolie en leg minstens een half uur in de koelkast.
Hak de ham, de mortadella en de rosbief fijn. Voeg de kaas en de volledige eieren toe en meng alles tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Zet de vulling in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast, snij in vier en rol uit met een pastamachine. Rol de pastavellen uit en snijd er kleine rechthoekjes van 3 bij 4 cm uit. Lepel een klein bolletje van de vulling in het midden van elk rechthoekje.
Vouw het velletje dicht in de vorm van een driehoekje. Neem twee punten van het driehoekje en druk ze naar onderen om je pink samen, tot je een typisch tortellikussentje krijgt. Laat de ringetjes even rusten op een met semolino bestrooid werkblad.
Maak een verse vleesbouillon van wortel, selder, ui, prei en soepvlees. Breng op smaak met zout, peper en een paar jeneverbessen. Giet de bouillon door een vergiet.
Kook de tortelli al dente in de klare bouillon. Serveer de tortelli met wat bouillon in een diep bord en bestrooi met parmezaan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be