Pansonti con zucca e salvia (verse halvemaantjes gevuld met pompoen en salie)

Ingrediënten

pansonti

 • 200 gr witte, vloeiende bloem (type '00')
 • 100 gr semolina
 • 3 eieren
 • zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Maak het deeg voor de pansoti: meng 200 gr witte, vloeiende bloem (type '00') met 100 gr semolino. Leg op een hoopje en maak een kuiltje: breek hierin 3 eieren en strooi 2 snuifjes zout. Begin met een vork te mengen en neem vervolgens over met je handen. Kneed tot je een mooi elastisch egaal deeg hebt. Rol op in een bolletje, doe in plastiekfolie en leg minstens een half uur in de koelkast.

 2. Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draadjes uit de kern. Snijd de pompoen in blokjes en stoom of kook ze een kwartier tot ze lekker zacht zijn. Laat goed uitlekken.

 3. Hak de pompoenstukjes fijn in een foodprocessor, samen met de blaadjes oregano en de salie. Doe de puree in een kommetje en meng er de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.

 4. Haal het deeg uit de koelkast, snij in vier en rol uit met een pastamachine. Neem een pastavel en beleg het met een paar lepeltjes van het mengsel. Vouw het vel dubbel en snijd er halvemaantjes uit.

 5. Laat de vormpjes rusten op een houten plank die je met semolino hebt bestrooid. Bestrooi ook de bovenkant van de halvemaantjes met semolino.

 6. Laat de boter smelten in een sauteerpan en voeg enkele blaadjes salie toe. Zet de pan dan even opzij.

 7. Kook de halvemaantjes 5 minuten in gezouten water. Lepel de pansoti uit het water en voeg ze meteen bij de gesmolten boter. Bestrooi met parmezaan en serveer meteen.

0
Nog geen stemmen

Isabella's Pasta Bijbel

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Auteur:

Isabella Cozzi
Formaat:

170 x 240 mm
Aantal pagina’s:
208 pagina’s
Prijs:
29,95 euro
ISBN:
9789089311528