Ravioli con salmone affumicato in salsina di pepe rosa e prezzemolo (gevulde ravioli van gerookte zalm met een sausje van roze peper en peterselie)

Ingrediënten

  • 250 gr zachtkokende aardappelen
  • 250 gr gerookte zalm, in hele kleine blokjes
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 50 gr boter
  • 100 gr ricotta
  • 100 gr boter
  • een bosje peterselie, fijngehakt
  • rozepeperbollen

raviolideeg

  • 200 gr witte, vloeiende bloem (type '00')
  • 100 gr semolino
  • 3 eieren
  • zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de aardappelen, kook ze gaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Pureer de aardappelen met de gerookte zalm, de peterselie, de boter en de ricotta in een foodprocessor. Doe het mengsel in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.

  2. Maak intussen het deeg voor de ravioli: meng 200 gr witte, vloeiende bloem (type '00') met 100 gr semolino. Leg op een hoopje en maak een kuiltje: breek hierin 3 eieren en strooi 2 snuifjes zout. Begin met een vork te mengen en neem vervolgens over met je handen. Kneed tot je een mooi elastisch egaal deeg hebt. Rol op in een bolletje, doe in plastiekfolie en leg minstens een half uur in de koelkast.

  3. Haal het deeg uit de koelkast, snij in vier en rol uit met een pastamachine. Neem het pastavel en beleg het met enkele lepeltjes van het mengsel. Leg er een tweede pastavel over en druk er ronde raviolivormpjes uit. Laat de ravioli rusten op een houten plank die je met semolino hebt bestrooid. Bestrooi ook de bovenkant van de ravioli met semolino.

  4. Laat de boter smelten in een sauteerpan. Voeg de roze peper en wat verse peterselie toe en zet de pan opzij.

  5. Kook de ravioli in gezouten water. Lepel de pasta uit de pot met een schuimspaan en meng de ravioli met een houten lepel met de saus. Dien meteen op.

0
Nog geen stemmen

Isabella's Pasta Bijbel

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Auteur:

Isabella Cozzi
Formaat:

170 x 240 mm
Aantal pagina’s:
208 pagina’s
Prijs:
29,95 euro
ISBN:
9789089311528