Uit de oven of op de barbecue: aperitiefbrood met ananas, kaas en look

Ingrediënten

  • 1 stevig wit brood
  • 1 blik ananas (Del Monte)
  • 2 bollen mozzarella
  • 6 el olijfolie
  • 3 tenen look
  • 2 el verse kruiden bv. basilicum en rozemarijn
  • 25 g Parmezaanse kaas

Dit aperitiefbrood groeide uit tot een klassieker. Probeer zeker deze versie met ananas en kaas. Zalig lekker op de barbecue of uit de oven.

Extra tip: een leuke variant is met stukjes ananas, grofgehakte olijven, zongedroogde tomaten en reepjes salami in het brood.

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200°C. 

  2. Snij het brood vanaf de bovenkant in een blokpatroon van 2cm in. Snij het brood niet helemaal door, maar tot op 1,5cm van de onderkant, zodat het brood heel blijft.

  3. Stop de blokjes ananas en schijfjes mozzarella in de inkepingen. 

  4. Meng olijfolie met knoflook, kruiden, kaas. Verdeel dit mengsel ook over de inkepingen.

  5. Verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood 10 à 15 minuten op de hete barbecue of in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

  6. Leg het brood op een schaal en laat iedereen een stukje van het brood trekken.

0
Nog geen stemmen