Dessert op de barbecue: papillot van abrikoos en aardbei met vanilleroomijs

Ingrediënten

Bij zomerweer halen we al snel de barbecue boven. Een dessertje op de barbecue is niet moeilijk. In een papillot bijvoorbeeld. Vul het met abrikoos en aardbei en je hebt een heerlijk zomers dessertje.

Tip: je kan dit ook in de oven maken.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Snij de abrikozen in twee. Verwijder de pit.

  2. Verwijder het kroontje van de aardbei. Snij in twee.

  3. Neem een stukje aluminiumfolie en vul het op met wat abrikozen en aardbei.

  4. Besprenkel met honing en leg in elke papillot één of twee steranijs. Plooi dicht.

  5. Verhit de barbecue. Leg de papillot 5 à 10 minuten op de barbecue. Tip: of 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  6. Snij open. Lepel op een bord. Werk af met koekjes, nootjes en een bolletje ijs. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen