Valentijn: eenvoudige hartjestaart met kersen-perenvulling
Ingrediënten
voor het deeg
-
480 g bloem
-
1½ kl zout
-
1½ kl suiker
-
360 g boter
-
120 ml koud water
voor de vulling
-
6 el confituur bv. aardbeien
-
1 tl citroensap
-
1 vanillestok
-
3 peren
-
200 g kersen
Bereiding
Meng alles voor het deeg tot een homogeen deeg.
Draai in folie en laat 1 uur opstijven.
Rol uit. Leg in een bakvorm. Druk goed aan en verwijder overtollig deeg. Dit gebruik je straks opnieuw.
Bedek met bakpapier en vul met linzen of rijst. Bak 15 minuten blind op 180°C in een voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de vulling. Snij de peren in kleine stukjes. Meng met de ontpitte kersen, de confituur, het merg van een vanillestok en citroensap. Laat vijf minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Haal de taart uit de oven. Verwijder linzen of rijst en bakpapier. Vul met de vulling.
Steek hartjes uit het andere deeg. Leg op de vulling. Bak nog 20 minuten op 180°C.
Haal uit, laat afkoelen en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be