Vanillecake

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 170 gr suiker
  • 160 gr bloem
  • ½ pakje gist
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 170 gr fama
  • 4 vanille-extract
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de  margarine au bain-marie met de vanillesuiker en vanille- extract. De margarine neemt de smaak op van de vanille. Ik kies voor een bain-marie omdat ik geen risico wil nemen dat het aanbakt. In principe kan je de margarine ook op een heel zacht vuurtje laten smelten maar dan moet je toch goed in de gaten houden dat het niet aanbrandt.

  2. Klop de eieren op met de suiker. De suiker zorgt voor de binding, zorg dus dat hij zeker goed gemengd is met de eieren. Door met de garde te kloppen, komt er meer lucht in en wordt je cake luchtiger.

  3. Voeg de bloem en gist toe aan het mengsel. Ik zeef de bloem altijd om te voorkomen dat je klonters krijgt in het deeg. Ik gebruik voor dit recept droge gist omdat dat makkelijker mengt in de bloem.

  4. Voeg de gesmolten margarine toe aan het mengsel. Dat moet mooi homogeen blijven. Blijf altijd roeren, zo voorkom je dat er toch nog klonters ontstaan en zo heb je zeker voldoende lucht in je cake.

  5. Smeer de bakvorm in met Fama, en strooi er dan een beetje bloem overheen. Zorg dat de bloem overal goed verspreid is, zodat de cake zeker niet aan de randen kan kleven.Bak de cake zo’n 40 minuten op 180°C.

0
Nog geen stemmen