Notencupcake
Ingrediënten
-
65 ml sterke espresso (lauw)
-
130 gr gepelde hazelnoten
-
80 gr bakboter
-
100 gr lichtbruine suiker
-
2 eieren
-
100 gr zelfrijzende bloem
-
zout
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C. Leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster ze gedurende 10 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en maal ze fijn.
Mix de boter met de suiker in een grote kom tot het geheel lichtschuimig en zacht is. Voeg één voor één de eieren eraan toe en mix tot het geheel is opgenomen. Voeg de espresso eraan toe en mix opnieuw. Spatel er met de hand luchtig en langzaam de bloem, het kruidnagelpoeder, een snuifje zout en de gemalen hazelnoten door.
Vul de papieren vormpjes in een muffinbakvorm voor 2/3 met het beslag en bak gedurende ongeveer 25 minuten (de cakejes moeten lichtjes terugveren als erop gedrukt wordt) op 135°. Neem ze na 5 minuten uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be