Vegetarische spaghetti bolognaise
Ingrediënten
-
350 gr Quorn gehakt
-
2 el olijfolie
-
1 ui, fijngesneden
-
1 wortel, fijngesneden
-
1 selder, fijngesneden
-
200 gr champignons, fijngesneden
-
2 teentjes look, geplet en fijngesneden
-
400 gr tomatenblokjes uit blik
-
1 blokje groentebouillon, opgelost in 200 ml kokend water
-
100 ml rode wijn
-
1 el tomatenketchup
-
1 el tomatenpuree
-
1 th lepel gedroogde oregano
-
350 gr spaghetti
-
enkele verse basilicumblaadjes
-
parmezaanschilfers
Bereiding
Verwarm de olie in een braadpan en fruit de uien, de wortels, de selder en de look zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe en laat nog 2 à 3 minuten bakken.
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de rode wijn, de oregano, de ketchup en de groentebouillon toe. Bedek de pan met een deksel en laat zachtjes sudderen gedurende 8 à 10 minuten. Voeg al roerend het Quorn gehakt toe en laat nog even inkoken op een laag vuurtje terwijl de spaghetti gekookt wordt volgens de instructies op de verpakking. Kruid af naar smaak.
Giet de spaghetti af en doe een portie in elk bord. Lepel er de bolognaise saus over en werk af met enkele basilicumblaadjes en wat parmezaan schilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be