Vis kebab van Foodtruck Jean Sur Mer

Ingrediënten

  • 1 Marrokaans brood
  • 16 schijfjes komkommer
  • 40 g witte kool (gesneden)
  • 40 g rode kool (gesneden)
  • 40 g paprika (gesneden)
  • 40 g wortel (gesneden)
  • 4 kerstomaten
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes munt
  • 1 el gebrande sesamzaadjes
  • 1 tl oregano
  • 1 limoen

voor de vis

  • 1 zakje kibbelingbeslag Jean Sur Mer
  • 450 g witte vis
  • sesamzaadjes

voor de masala mayonaise

  • 200 g mayonaise
  • 20 g yoghurt
  • 2 limoenen
  • 1 takje koriander
  • 2 tenen look
  • 2 g masala

Deze zomer gaat VTM Koken langs bij de lekkerste foodtrucks van het land. Elke foodtruck deelt hun favoriete gerecht met ons. Deze keer is het aan Jean Sur Mer en Jan en zijn kok tonen hoe je de vis kebab maakt.

Check hier ook hun verhaal.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Bereid het kibbelingbeslag zoals aangegeven op de verpakking. Voeg wat sesamzaadjes toe. Snij de vis in stukjes en haal door het beslag.

  2. Doe alles voor de mayonaise in de maatbeker met het sap van de limoenen. Mix met een staafmixer tot een mayonaise.

  3. Toast het Marrokaans brood. Meng de groenten onder elkaar.

  4. Snij de koriander en munt fijn en meng onder elkaar. Meng de sesam en oregano. Snij de limoen in schijfjes.

  5. Frituur de vis, laat uitlekken.

  6. Snij het brood open, smeer in met mayonaise, vul op met groenten, vis en werk af met verse kruiden, een schijfje limoen en sesam-oregano.

0
Nog geen stemmen