Vleesbrood gekruid met olijven, kaas en Provençaalse kruiden

Ingrediënten

  • 500 gr varkensgehakt
  • 100 gr broodkruim
  • 3 eieren
  • 20 gr gemalen kaas
  • 20 gehakte olijven
  • 1 th lepel Provençaalse kruiden
  • 400 gr groene boontjes
  • 1 ui
  • 500 gr kleine vastkokende aardappelen
  • 100 gr boter
  • 2 dl lichte rundbouillon
  • 1 el witte wijnazijn
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng het varkensgehakt met de olijven, kruiden, gemalen kaas, eieren en het broodkruim en vorm er een vleesbroodje mee.

  2. Doe de helft van de boter in een ovenschotel, leg het vleesbroodje erin en bak 35 à 45 minuten op 170°.

  3. Schil de aardappelen en kook beetgaar in gezouten water.

  4. Spoel de boontjes en blancheer ze.

  5. Stoof de gehakte ui in de resterende boter. Voeg de aardappelen en de boontjes toe en bak ze krokant. Breng op smaak met zout, peper en wijnazijn.

  6. Haal het vlees uit de ovenschotel, giet het vet weg en voeg de rundbouillon toe. Laat kort doorkoken en zeef de jus - kruid met zout en peper.

  7. Snijd het vleesbroodje in plakken, schik op warme borden. Lepel er de jus over en dien op met de warme aardappel en -boontjessalade.

0
Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Certus