Ann Vertriest
Winterse salade met fourme d'ambert
Ingrediënten
-
2 stronkjes witloof
-
4 stronkjes baby gem sla
-
150 gr fourme d'ambert
-
2 rijpe peren
-
100 gr walnoten
-
50 gr suiker
-
2 th l graantjesmosterd
-
1 el witte balsamico azijn
-
1 el walnotenolie
-
2 el extra vergine olijfolie
-
peper en zout
Bereiding
Doe de suiker in een anti-kleefpan en smelt tot een bruine karamel. Doe er de walnoten in, meng goed en stort op wat bakpapier. Laat goed afkoelen.
Haal de witloof en de baby gem klopjes uit elkaar en was en droog ze. Verdeel ze over de borden.
Snij de peer en kaas in blokjes en drapeer samen met de walnoten over de sla.
Klop een dressing van de mosterd, azijn, beide olies en kruid met peper en zout. Serveer met de salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be