Kerrygold
Zalmfilet met knoflook-, kruiden- en citrusboter
Ingrediënten
Voor de zalmfilet
-
4 zalmfilets zonder huid
-
2 el olijfolie
-
zout en peper
voor de kruidenboter
-
80 g boter (bv. Kerrygold)
-
fijngeraspte schil en sap van 1 limoen
-
1 tl fijngehakte peterselie
-
1 tl fijngehakte bieslook
-
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
-
zout en peper
Bereiding
Voor de kruidenboter hoeft u slechts alle ingrediënten te mengen, behalve de citrussappen. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, het limoen- en citroensap erdoor roeren tot het sap goed in de boter opgenomen is. Zachte boter is belangrijk zodat het sap goed door de boter mengt.
Tijd om de barbecue of de gril aan te steken.
Braad de zalm op de barbecue of de gril gedurende 3 tot 4 minuten per zijde, smeer ze in met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper
Bestrijk de zalmfilets met de kruidenboter en braad ze nog eens 1 minuut aan elke zijde.
Laat ze 2 tot 3 minuten rusten, smeer vervolgens de resterende kruidenboter over de vis en dien de zalmfilets op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be