Lamsbrochettes met kruiden en tabouleh met druiven

Ingrediënten

Op de barbecue, in de pan of op de grill, deze lamsbrochettes brengen de zomer sowieso op je bord!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Hapje

Bereiding

  1. Meng 4 eetlepels olijfolie in een bord met het sap van een halve citroen, 4 of 5 takjes fijngehakte platte peterselie, de gepelde en in schijfjes gesneden teentjes look, de kurkuma en de sumak. 

  2. Voeg de blokjes vlees toe, meng zorgvuldig, dek af en laat ten minste 2 uur marineren in de koelkast.

  3. Giet de bulgur en de rozijnen in een saladekom. Giet er 25 cl gezouten kokend water overheen en laat zwellen.

  4. Hak ondertussen de rest van de platte peterselie, de lente-uitjes en de munt fijn. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Pers het sap uit de resterende citroenen.

  5. Giet 6 eetlepels olijfolie over de bulgur en roer hem goed los met een vork. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe (voeg het citroensap toe naar smaak). 

  6. Meng goed door elkaar en kruid naar smaak. Dek af en laat ten minste 2 uur rusten in de koelkast.

  7. Haal het vlees ongeveer 30 minuten voor het opdienen uit de koelkast. Steek de blokjes lamsvlees op 8 brochettes en verwijder de stukjes look, dek af en laat op kamertemperatuur rusten. 

  8. Gril de brochettes op de barbecue of in de grillpan; zout de brochettes aan het eind van de kooktijd. 

  9. Dien meteen op met de tabouleh.

0
Nog geen stemmen