Zebra

Ingrediënten

  • eetbare lijm
  • witte en donkerbruine rolfondant
  • 8 Mikadostokjes
  • 4 zebracakejes
Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Rol wat witte fondant uit en steek er met de ring een cirkel uit. Met de kleinere uitsteekring haal je ook uit een lapje donkerbruine fondant een rondje, maar snij het een beetje bij tot een lichte ovaal. Prik twee neusgaten in dit snuitstuk.

  2. De zebrastrepen voor het gezicht maak je door twee bruine worstjes te rollen en ze op het gezicht te kleven. Maak twee kuiltjes voor de ogen, vul ze met een bolletje bruine fondant met daarop een kleiner bolletje wit en vervolgens nog een kleiner bolletje bruin. Druk alles voorzichtig samen in de oogholtes.

  3. Voor de oren leg je twee kleine witte worstjes op twee bolletjes bruine fondant en druk je het geheel plat.

  4. Bevestig de kop op het cakeje en zet de oren op de juiste plaats.

  5. Prik vooraan twee gaatjes in het papier van het cakeje en steek er de chocoladesticks door. Geef je zebra lange benen of net heel korte pootjes.

  6. Maak tot slot een staartje. Rol een dunne worst donkerbruine fondant en snij of knip er haartjes aan. Maak de staart vast op het zebracakeje. Stokje erin en huppelen maar!

0
Nog geen stemmen

Yamiemamie

Auteur
Inge Sap
Uitgeverij
Stichting Kunstboek
Fotografie 
Group Van Damme
ISBN
9789058563842