Zeeuws mosselsoepje met kerrieroom
Ingrediënten
-
1 kg mosselen
-
150 ml droge witte wijn
-
500 ml visbouillon (van tablet)
-
50 gr roomboter
-
50 gr bloem
-
125 ml crème fraîche
-
1 th lepel kerriepoeder
-
1 el bieslook, fijngehakt
Bereiding
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en royaal peper in een ruime pan. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen open staan. Neem de mosselen uit de pan. Zeef het mosselkookvocht (ca. 500 ml) en vul met de visbouillon aan tot 1 l. mosselbouillon.
Smelt in een (soep)pan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk beetje voor beetje de mosselbouillon erbij en klop met een garde tot een gladde, gebonden soep. Verwarm de soep 5 min. zachtjes.
Haal de mosselen uit de schelp - gooi mosselen die gesloten blijven weg! Verdeel mosselen over 8 feestelijke (wijn)glazen. Roer de crème fraîche los. Meng er de kerriepoeder en de bieslook door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep op de mosselen in de glazen. Schep in elk glas een lepeltje kerrieroom. Zet de glaasjes op een klein bordje en leg er een lepeltje bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be