Zo eenvoudig is een stoofpotje maken!
Ingrediënten
-
1 kg hinde (stoofvlees)
-
6 boterraapjes
-
een paar wortelen
-
1 pastinaak
-
3 dl wildbouillon
-
3 dl rode wijn
-
mosterd
-
confituur
-
3 jeneverbessen
-
3 kruidnagels
-
peper
-
zout
-
1 takje tijm
-
1 blaadje laurier
-
boter
-
2 sneetjes peperkoek
-
1 teen look
-
1 ajuin
Bereiding
Smelt een klontje boter in een stoofpot.
Snij een teen look en ajuin fijn. Stoof ze glazig in de boter.
Bak het stoofvlees van hinde aan in de stoofpot. Schroei mooi dicht.
Blus met drie deciliter wildfond en evenveel wijn. Kruid met peper en zout.
Voeg de fijngesneden wortelen, pastinaak en boterraapjes toe.
Voeg drie jeneverbessen, tijm, laurier en drie kruidnagels toe. Leg er tenslotte twee sneetjes peperkoek bij: eentje met confituur en eentje met mosterd.
Laat 1u tot 1,5u pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees zacht is. Lekker met kroketjes!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be