Appelsienmousse met vanille roomijs en caramel salé

Ingrediënten

Voor de mousse

  • 8 g gelatineblaadjes
  • 260 ml versgeperst appelsiensap
  • zeste van een appelsien
  • 2 el appelsienlikeur
  • 900 g Griekse yoghurt
  • 250 ml volle room

voor de garnituur

  • 4 appelsienen

Voor het ijs

  • 200 g fijne suiker
  • 1 snuif zout
  • 1 l vanilleroomijs

Sofie verwent Pascal Braeckman met zijn favoriete dessert: ijs met stukjes gezouten caramel. Makkelijk zelf te maken trouwens. Ze serveert het met sinaasappelmousse. Een heerlijk feestdessertje.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de mousse: laat het sinaasappelsap inkoken. Week de gelatine in koud water.

  2. Pers de gelatine uit en smelt in het warme sap. Voeg zeste van een appelsien en appelsienlikeur toe.

  3. Meng het geheel onder de yoghurt. Roer met een klopper onder elkaar. Klop de slagroom half op en spatel onder de mousse. Doe dit snel, want gelatine stijft snel op door de kou.

  4. Verdeel in glaasjes en laat minstens een halfuur tot een uur opstijven in de koelkast.

  5. Snij voor de garnituur de appelsienen à vif. Schil ze en snij er al het wit van af. Snij dan tussen elk partje in om het vruchtvlees zo los te maken.

  6. Voor het ijs: Smelt de suiker met een snuifje zout in een antikleefpan. Wacht tot de suiker begint te kleuren.

  7. Stort uit op wat bakpapier op een bakplaat of een marmeren blad en laat opstijven. Breek in kleine stukjes.

  8. Meng de stukjes caramel onder het vanille-ijs. Werk er de glaasjes mee af.

  9. Voor de picon vin blanc à la Pascal: Giet picon in een glas. Voeg wat suikersiroop, cointreau, witte wijn en ijsblokjes toe. Werk af met een schijfje sinaasappel.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van