Chocoladebom

Ingrediënten

chocolade zanddeeg

chocolade vulling

  • 630 gr pure chocolade
  • 450 gr room
  • 2 el honing

Afwerking

  • cacaopoeder
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Chocolade zanddeeg: Vermeng alle ingrediënten tot deeg in de keukenrobot. Wikkel het deeg in plastic folie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Chocolade vulling: Laat de room opkoken met de honing. Verbrijzel de chocolade door met een deegrol kapot te slaan in een handdoek. Doe in een kom en giet de opgekookte melk over de fijne stukjes chocolade. Meng tot een gladde, blinkende ganache.

  3. Bestrooi het werkblad en het opgesteven deeg met bloem en klop plat met een deegrol. Rol vervolgens met een deegrol uit tot het deeg een dikte heeft van +/- 4 mm. Leg een cirkelvorm van 18 à 20 cm diameter en +/- 6 cm hoogte op een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg over de cirkelvorm en nestel in tot de bodem. Druk ook de zijkanten goed aan. Het overtollige deeg snij je weg met een mes. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg zodat alles gelijkmatig kan bakken.

  4. Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul met bv. droge bonen of rijst om te voorkomen dat de zijkanten invallen. Dit noemt men ‘blind bakken’. Het deeg gaat nu 25 minuten in een voorverwarmde oven van 185°.

  5. Verwijder het bakpapier met de vulling uit de cirkelvorm. Smeer de zijkanten en bodem van het deeg in met gesmolten chocolade, zo blijft het deeg krokant. Giet nu de ganache in de vorm en laat afkoelen op een koude plek. Werk af door de bovenkant van de taart te bestrooien met cacaopoeder.

4.5
Average: 4.5 (4 votes)