Gebakken kabeljauw met warmoes en aardappeltjes

Ingrediënten

voor de vis

voor de stoofpot van snijbiet en aardappel

voor de gremolata

voor de afwerking

  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • enkele takjes peterselie

Het lievelingsgerecht van Vincent Banic. Vincent is een enorme visliefhebber, dus voor één keer is woensdag visdag. Sofie kiest voor kabeljauw met stoofpot van warmoes (Kroatisch: blitva) . De vis en warmoes brengen Vincent helemaal in Kroatische sferen.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Glutenvrij

Bereiding

  1. Voor de vis: Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Verhit een klontje boter met wat olijfolie in een hete pan. Bak de vis 1 minuut op de velkant, draai om en zet de pan dan 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  2. Voor de stoofpot van snijbiet en aardappel: Was de snijbiet zorgvuldig en dep droog. Schil de knoflook en snipper fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes, even groot als de stukjes warmoes.. 

  3. Stoof de knoflook met de snijbiet in drie eetlepels olijfolie en doe er de aardappelstukjes bij. Stoof kort aan. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en zet het deksel op de pot. Laat op een zacht vuur 10-15 minuten sudderen tot de aardappelen en warmoes gaar zijn. 

  4. Hak de dille en peterselie fijn en schep samen met wat olijfolie op het einde door de snijbiet.  

  5. Voor de gremolata: Pers de citroen uit. Schil de knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie fijn. Meng alles met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Afwerking: haal de vis uit de oven. Leg op een bord met wat snijbiet en aardappel. Werk het bord af met enkele takjes peterselie, vers gemalen peper en serveer met een schepje gremolata. 

0
Nog geen stemmen