Verloren brood met gebakken peer en veenbessen en Eva's detoxdrankje
Ingrediënten
-
1 brood (zonder ei, lactosevrij en glutenvrij)
-
100 ml plantaardige yoghurt
-
150 ml sojamelk (of sojamelk, kokosmelk, ...)
-
1 el maizena
-
1 mespunt kaneel
-
100 g bruine suiker
-
100 g blonde suiker
-
eventueel honing
-
2 el kokosolie
-
2 el gedroogde veenbessen
-
1 citroen
-
2 el bruine suiker
voor het detoxdrankje
-
½ citroen
-
1 mespunt cayennepeper
-
een snuifje zout
-
1 groot glas plat water
Bereiding
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snij de peren in stukjes.
Bak de peren op een middelmatig vuur op in 1 eetlepel kokosolie. Tip: dit kan je de dag ervoor al doen.
Voeg een beetje zeste en sap van een citroen toe.
Snij de veenbessen wat kleiner en doe ze bij in de pan. Voeg naar wens suiker of honing toe.
Giet de sojamelk in een diep bord. Meng met de maïzena. Kruid met de kaneel en twee eetlepels van de bruine suiker.
Snijd de vanillestok open en doe de pitjes bij de melk. Meng alles goed onder elkaar. Tip: mix het eventueel kort met een staafmixer.
Meng 100g bruine suiker met de 100g blonde suiker in een diep bord. Doe de melk in een ander bord.
Snij het brood in dikke sneden. Haal de sneden eerst door de melk en daarna door de suiker.
Doe een eetlepel kokosolie in een pan en zet het vuur hoog. Leg het brood pas in de pan, als die echt heet is. Draai om na een minuutje of twee of tot de ene kant mooi krokant is. Tip: dit gaat beter met een antikleefpan.
Leg een sneetje op een bord. Werk af met de plantaardige yoghurt en de gebakken peertjes.
Maak nu het detoxdrankje. Doe het sap van de halve citroen, de ahornsiroop, de cayennepeper en het zout in een glas. Vul op met plat water.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be