Gehaktballetjes met kriekjes en ronde kroketjes
Ingrediënten
-
1 bokaal opgelegde krieken
-
1 el maïzena
-
400 gr gehakt (de helft kalfs, de helft varken)
-
1 zoete ajuin
-
peper en zout
-
1 ei
-
2 el paneermeel
-
2 el suiker
-
1 zakje ronde aardappelkroketjes
-
boter
Bereiding
Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg twee eetlepels paneermeel en 1 ei toe. Snij een ajuin fijn. Meng alles onder mekaar en rol er balletjes van.
Verwarm wat boter in een pan, en bak de balletjes.
Giet de krieken in een zeef en vang het sap op in kookpot. Voeg 2 eetlepels suiker toe en breng aan de kook. Meng een tas koud sap met 1 el maïzena. Voeg toe en laat opnieuw opkoken. Voeg de krieken er weer bij en warm op.
Verwarm de friteuse voor, en bak de kroketjes. Serveer alle ‘balletjes’ samen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be