Gehaktballetjes met kriekjes en ronde kroketjes

Ingrediënten

  • 1 bokaal opgelegde krieken
  • 1 el maïzena
  • 400 gr gehakt (de helft kalfs, de helft varken)
  • 1 zoete ajuin
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 el suiker
  • 1 zakje ronde aardappelkroketjes
  • boter
Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg twee eetlepels paneermeel en 1 ei toe. Snij een ajuin fijn. Meng alles onder mekaar en rol er balletjes van.

  2. Verwarm wat boter in een pan, en bak de balletjes.

  3. Giet de krieken in een zeef en vang het sap op in kookpot. Voeg 2 eetlepels suiker toe en breng aan de kook. Meng een tas koud sap met 1 el maïzena. Voeg toe en laat opnieuw opkoken. Voeg de krieken er weer bij en warm op.

  4. Verwarm de friteuse voor, en bak de kroketjes. Serveer alle ‘balletjes’ samen.

0
Nog geen stemmen