Kip gevuld met heel veel groentjes en frietkroketjes
Ingrediënten
-
4 kipfilets
-
4 blaadjes savooikool
-
1 wortel
-
1 prei
-
¼ knolselder
-
4 eiwitten
-
bloem
-
peper en zout
-
nootmuskaat
-
100 gr basilicum
-
2 dl room
-
1 dl gevogeltebouillon
-
½ kg aardappelen
-
200 gr boter
-
2 eierdooiers
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze supergaar in gezouten water. Giet ze af en schud goed droog. Haal door een passe-vite en meng er de eidooiers en boter onder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.Duw stevig aan in een vorm en laat volledig afkoelen in de koelkast.
Dompel de savooikool blaadjes onder in kokend water en verfris in ijswater voor de kleur. Snij ondertussen de groentjes in fijne julienne. Plaats een blaadje savooikool op plasticfolie.
Snij de kipfilet in envelop, plaats in het midden op de savooikool en kruid met peper en zout. Plaats in het midden de groentjes en rol voorzichtig op. Rol de filet nu stevig in aluminium folie tot een dikke worst. Stoom 20 minuten op 100°C.
Breng de room en gevogelte bouillon aan de kook en laat 1/3 inkoken. Mix samen met de basilicum in een blender. Stort de aardappelpuree op en snij eerst in plakjes en dan in staafjes (frietjes). Haal de staafjes door de bloem gevolgd door het eiwit en als laatste door de panko. Frituur ze goud bruin op 180°C
Haal de kipfilet uit de folie en snij in dikke schijven. Stapel de frietkroketjes op elkaar. Giet een beetje saus over de kip en op het bord.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be