Gevulde chocolade paaskoekjes

Ingrediënten

  • hagelslag, suikerparels, etc

voor de afwerking

voor de vulling

  • 300 g donkere chocolade
  • 185 ml room
  • 1 snuif kaneel

voor het deeg

Niels Albert en Sofie Dumont slaan aan het bakken. Speciaal voor Pasen helpen ze de paashaas een handje en maken: chocolade paaskoekjes. Is Pasen al voorbij? Gebruik dan bijvoorbeeld een ronde, stervormige of vierkante uitsteekvorm.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Maak het deeg. Snij de vanillestok in twee. Doe alle ingrediënten samen met het vanillemerg en behalve het cacaopoeder in een cutter. 

  2. Kneed tot een bal, wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Snij in twee. Meng 1 deel met het cacaopoeder. 

  3. Rol het deeg uit tot een dun vel van ongeveer 4 à 5mm dik. Steek uit met eivormige vormpjes  (of een andere vorm). Leg op een bakpapiertje. Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Haal de koekjes uit. Laat ze afkoelen.

  5. Maak ondertussen de vulling. Smelt de chocolade. Meng met de room en kaneel. Laat opstijven in de koelkast tot een smeerbare massa.

  6. Smelt witte chocolade. Doe in een spuitzak. 

  7. Smeer een deel van de koekjes in met de chocoladepasta. Bedek met het tweede koekje. Versier met chocolade, hagelslag of suikerparels. 

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van