Spicy latte, walnootkoekjes en paaskoekjes

Ingrediënten

voor de latte

voor de walnootkoekjes

 • 1 el honing
 • 1 el ongezoete pindakaas
 • een paar el havermout
 • een paar el kokosschilfers
 • een paar gevonden chocolade-eitjes (volle witte, melk en donkere)
 • een paar el pistachenoten
 • een paar el sesamzaad

voor de gekruide paaskoekjes

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

 1. Begin met de paaskoekjes. Zorg dat boter mooi zacht en op kamertemperatuur is. Meng boter met bloem, fijngemalen amandelen, rietsuiker en speculaaskruiden. Voeg het ei en de dooier toe. Snij een vanillestok overlangs en voeg de zaadjes toe. Rasp de citroen en voeg tenslotte de citroenrasp toe. Meng alles onder elkaar tot een homogeen deeg.

 2. Draai het deeg in folie en laat opstijven in de koelkast.

 3. Maak ondertussen de latte. Warm de melk op met agavesiroop, de in twee gesneden vanillestok van de koekjes, kaneel en citroenverbena. Laat kort opkoken.

 4. Snij een banaan in stukjes voor de walnootkoekjes. Hak de walnoten fijn. Voeg de honing en ongezoete pindakaas toe. Meng alles onder elkaar.

 5. Voeg nu droge ingrediënten zoals havermout, kokosschilfers, grof gehakte pistachenoten, walnoten, sesamzaad en in stukjes gehakte chocolade-eitjes toe. Voeg toe tot je een redelijk vaste massa hebt. Zorg dat je de massa kan kneden. Tip: kies gerust zelf je ingrediënten! Laat opstijven in de koelkast.

 6. Haal het deeg voor de paaskoekjes uit de frigo. Klop wat zachter met een deegrol. Strooi bloem op het werkblad. Rol het deeg uit tot het ongeveer 0,5 centimeter dik is. Steek vormpjes uit naar keuze. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat. 

 7. Steek de ovenplaat 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. 

 8. Zeef ondertussen de melk.

 9. Rol bolletjes van het walnootdeeg. Dep in de kokosschilfers en leg op een schoteltje.

 10. Serveer de walnootkoekjes met de koekjes en de melk.

0
Nog geen stemmen