Gevulde patat met zalm, hanenkammen, witloof en oude Gouda kaas

Ingrediënten

Josje eet het allerliefste aardappelen, daarom verwent Sofie haar met een gevulde aardappel met zalm, hanenkammen, witloof en oude Gouda kaas.

Bereiding

  1. Schrob de aardappelen goed schoon en leg ze daarna in een ovenschotel. Prik gaatjes in de aardappelen en strooi er grof zout over tot ze helemaal bedekt zijn. Zet de aardappelen nu  ongeveer een uur (afhankelijk van de grootte van de aardappelen en je oven) in een oven van 200 graden.

  2. Begin aan de vulling: snij het witloof en de zoete ui fijn. Gooi alles in een pan met een klontje boter en laat karamelliseren. Belangrijk: zorg dat het vuur goed hoog staat!

  3. Maak de girollen schoon en snij ze in stukjes. Doe de stukjes paddenstoel in een pan, samen met wat look en laat even bakken.

  4. Snij ondertussen de lente-uitjes fijn.

  5. Haal de aardappelen uit de oven en snij de schil er af. Haal daarna het vlees eruit, zodat je een kuipje krijgt, en doe het in een kom. 

  6. Meng de zure room en lente-ui onder het aardappelvlees in de kom. Doe er ook wat gemalen kaas bij en kruid met peper.  

  7.  Vul nu de aardappel nu met de ui, het witloof, de girollen en het aardappelmengsel. 

  8.  Rasp nog wat kaas over de gevulde aardappel en zet even in de oven gedurende vijf minuten op 200 graden. 

  9.  Meng terwijl de rest van de zure room met de overgebleven lente-uitjes. Snij ook nog wat witloof in fijne reepjes. 

  10.  Haal de aardappelen uit de oven en begin met dresseren: leg de aardappel op een bord en werk af met waterkers, reepjes witloof en gerookte zalm. Het restje zure room en de zalmeitjes mogen ook bij op de patat. En nu, aanvallen! 

0
Nog geen stemmen