Oude Noord-Hollandse Gouda met tomaat en tapenade van olijven en ajuin

Ingrediënten

  • rozemarijn
  • xeresazijn
  • 1 witte ajuin
  • 3 teentjes look
  • 2 tomaten
  • 150 gr ontpitte zwarte olijven
  • oude Noord-Hollandse Gouda
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, snijd ze in kwarten en haal de pitten eruit. Doe dit over een zeef zodat je het vocht kunt opvangen. Giet wat olijfolie in een ovenschaal, leg hierop de tomaten. Kruid met peper en zout, rozemarijn en tijm. Zet gedurende 1 uur in een zachte oven van 80 graden.

  2. Maak intussen de olijventapenade. Doe de olijven in een mixer, samen met de look en de kappertjes. Giet er een goede scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout en mix.

  3. Snijd de ajuin heel fijn en stoof in wat olijfolie. Eens de ajuin glazig is, giet je er een scheut xeresazijn bij. Kruid met peper en zout.

  4. Snijd de Oude Noord-Hollandse Gouda in staafjes. Dresseer alles mooi op een bord.

0
Nog geen stemmen