Italiaanse pastataart met worstjes, zongedroogde tomaten en spinazie
Ingrediënten
-
400 g linguini
-
300 g ricotta
-
2 tenen look
-
250 ml melk
-
boter
-
4 eieren
-
100 g brie
-
60 g gruyère
-
peper
-
zout
-
6 Italiaanse venkelworstjes (salsiccia)
-
½ bot basilicum
-
100 g babyspinazie
-
100 g zongedroogde tomaatjes
-
olijfolie
-
nootmuskaat
-
gember
voor de thee
-
1 el thee
-
pruim
-
citroengras
-
munt
-
limoen
Bereiding
Snij de look en zongedroogde tomaten en basilicum fijn. Neem een grote kom of pot.
Breek de eieren in de kom. Giet de melk in de kom. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.
Voeg look, zongedroogde tomaatjes en basilicum toe.
Verhit olijfolie in een pan. Snij de worsten in stukjes. Bak de worstjes in de olijfolie gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit olijfolie in een grote pot. Voeg de spinazie toe. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.
Breng water met zout aan de kook. Kook de pasta zeker niet plat, maar beetgaar of al dente.
Giet af. Spoel en laat uitlekken.
Rasp de gruyere onder de eieren. Hak spinazie grof en voeg toe aan de eieren.
Snij de brie in stukjes. Meng samen met de ricotta onder de eieren.
Meng er nu de pasta en worstjes onder. Vet een springvorm in met boter.
Stort het mengsel uit de in de vorm. Druk goed aan.
Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Snij los en serveer.
Voor de thee: breng water aan de kook. Doe in een karaf. Voeg de thee toe en laat twee minuten trekken.
Snij een limoen in schijfjes. Snij een citroengrasstengel overlangs. Snij de pruim en gember in plakjes. Laat de thee wat afkoelen.
Giet in een glas vol ijsblokjes. Garneer met de garnituren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be