Marsepeinen bokkenpootjes

Ingrediënten

  • 250 gr marsepein
  • 300 gr donkere chocolade
  • 250 gr zachte boter
  • 250 gr bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 3 druppels amandelessence
  • 250 gr eieren (ong. 4 eitjes)
  • 120 gr suiker
  • 120 gr bloem

broyage

  • 20 gr amandelpoeder
  • 20 gr bloemsuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 120 gr suiker en 4 eitjes op, tot een mooi wit schuim. Meng 20 gr amandelpoeder met 20 gr poedersuiker voor de broyage en zeef dit mengsel, samen met 120 gr bloem. Doe bij het ei-suikermengsel en spatel onder mekaar, tot een homogeen mengsel.

  2. Beboter en bebloem een vierkante bakvorm. Giet het biscuit in en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat nadien goed afkoelen.

  3. Doe de zachte boter in een mengkom, een snuifje zout, de bloemsuiker en enkele druppels amandelessence. Doe er ook wat Sweet Mix amaretto bij en de zaadjes van een vanillestokje. Mix grondig.

  4. Smelt de chocolade au bain marie. Bestrooi je werkvlak met bloemsuiker en rol de marsepein dun uit. Snij de biscuit overlangs in twee en smeer er de crème op uit. Leg de biscuits terug op mekaar, en snij in balkjes. Bestrijk de balkjes met crème en rol in de marsepein en kleef mooi dicht. Dip de uiteinden in de gesmolten chocolade.

0
Nog geen stemmen