Genoisebiscuit met rood fruit

Ingrediënten

 • 250 gr lichtbruine suiker
 • 8 eieren
 • 250 gr gewone bloem
 • 50 gr gesmolten boter

Vulling

 • 500 ml room
 • 2 th lepel vanillesuiker
 • 750 gr gemengd rood fruit: aardbeien, frambozen, bosbessen...
 • poedersuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert
Gebak

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C, beboter twee cakevormen met een diameter van 22 cm en bekleed ze met bakpapier.

 2. Doe de suiker en de eieren in een hittebestendige kom en verwarm deze au bain-marie. Klop voortdurend tot het mengsel begint te dikken.

 3. Neem de kom van het vuur en klop het mengsel met een elektrische handmixer of in een keukenmachine ongeveer 10 minuten op de hoogste stand of tot het verdubbeld is in volume en bleek en luchtig is.

 4. Laat de boter smelten tot beurre noisette – totdat ze een lichtbruine kleur heeft en een nootachtige smaak krijgt. Giet de gesmolten boter bij het eier-suikermengsel terwijl de elektrische klopper nog steeds klopt. Zeef er de bloem in en spatel hem zachtjes onder het mengsel met een grote metalen lepel. Zorg ervoor dat je niet te veel mengt, want dan zal de biscuit niet zo goed rijzen.

 5. Verdeel het mengsel over je beklede cakevormen en laat 25-30 minuten bakken of tot een houten prikker er droog uitkomt. Laat de biscuits 10 minuten afkoelen in hun vorm, keer ze daarna om op een rooster en laat volledig afkoelen.

 6. Klop de room met de vanillesuiker luchtig op.

 7. Verwijder de bovenste bruine laag van elke biscuit (gooi ze niet weg – ze zijn lekker bij de koffie, met zelfgemaakte jam en room!). Snij de biscuits horizontaal doormidden, zodat je vier dunne lagen biscuit krijgt.

 8. Leg de eerste biscuit op een taart- of serveerschaal. Bestrijk met een laag opgeklopte room en schik daar dan een laag bessen op. Grotere bessen moet je misschien in plakjes snijden. Voeg nog een laag slagroom toe en leg er dan een tweede biscuit bovenop. Bestrijk deze biscuitlaag enkel met slagroom. Leg er een derde biscuit bovenop en voeg slagroom en bessen toe. Bedek met de laatste biscuit, bestrijk eveneens met slagroom en schik er een laag bessen op. Voor deze laatste laag laat ik de groene kroontjes van de aardbeien er nog aan, zodat je een aantrekkelijk en fris krijgt. Werk af met wat poedersuiker en dien op!

0
Nog geen stemmen