Soep met linzen

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Caloriearm
Vetarm

Bereiding

  1. Laat de linzen een volledige dag of nacht ondergedompeld in water staan

  2. Hak de ui, wortelen en look fijn. Doe een scheutje olijfolie in een pot en stoof alles zachtjes aan. Voeg er 1 takje tijm en 1 takje salie aan toe. Kuis de prei en de selder en snij ze in grove stukken. Doe die er ook bij in de pot. Bevochtig de groenten met de kippenbouillon. Doe er een blaadje laurier en 1 rode peper bij.

  3. Snij 2 aardappelen in schijfjes en vervolgens in kleine stukken. Voeg deze samen met 1 blik tomaten en 1 eetlepel tomatenconcentraat toe aan de stoofpot. Giet de helft van de linzen erbij en laat verder pruttelen tot alles gaar is.

  4. Schil de rapen. Snij ze ‘en brunoise’ (in kleine blokjes). Snij de lente-uitjes in fijne stukken. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de rapen en de lente-uitjes hierin. Voeg de andere helft van de linzen er aan toe en laat deze mee stoven. Kruid met peper.

  5. Verwijder de laurierblaadjes en vul de blender halfvol met soep uit de stoofpot. Blend alles onder elkaar. Vul de bodem van het bord met de gestoofde rapen, lente-uitjes, linzen en giet er de gemixte soep over. Werk af met fijngehakte peterselie

0
Nog geen stemmen