Stamppot van rauwe andijvie en zelfgemaakte hamburgers
Ingrediënten
-
1½ andijvie
voor de puree
-
1 kg bloemaardappelen
-
peper
-
klont boter
-
scheut melk
-
150 g gemalen jonge kaas
voor de hamburgers
-
beschuiten
-
1 ajuin
-
200 g gehakt / hamburger
-
2 eieren
-
peper
voor de jus
-
250 ml bruine fond
-
peper
Bereiding
Begin met het schillen van de aardappelen en stoom ze gaar.
Ondertussen kan je aan de hamburgers beginnen: verkruimel enkele beschuiten bij het gehakt (tot het niet meer ‘nat’ is) en voeg er ook de 2 eieren bij.
Snij daarna een ajuin fijn en voeg dit ook bij het gehakt. Voor de liefhebbers mag er ook nog peterselie bij. Kneed nu het gehakt tot hamburgers.
Nu snij je de andijvie fijn.
Smelt een klontje boter in de pan en bak de hamburgers. Kruid met peper en zout.
Stamp de gare patatjes met boter, peper en zout en een scheut (warme) melk.
Voeg de gemalen kaas en de andijvie bij de puree. Goed mengen!
Nadat de hamburgers gebakken zijn leg je ze op een bord en giet je het vet uit de pan weg.
Deglaceer vervolgens de pan met bruine fond. Kruid met peper en zout.
Schik de hamburger op een bord, leg er een flinke schep stoemp naast en werk af met de jus. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be