Karnemelkpuree met garnalen, papsaus en gepocheerd eitje

Ingrediënten

'Keiremelkstampers', het moet zowat het nationale gerecht van West-Vlaanderen zijn. Iedere grootmoeder heeft haar eigen recept. Ook voor Maaike Cafmeyer doet het haar onvoorwaardelijk terug denken aan de kindertijd. Sofie serveert haar eigen versie van deze klassieker met papsaus, garnalen en een gepocheerd eitje. Klinkt het je onbekend? Reden te meer om eens te proberen. Smakelijk!

Tip: gebruik hoeve-eieren!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Snij in stukjes, was en stoom gaar met een snuifje zout.

  2. Pel de garnalen. 

  3. Snij de ajuintjes in ringetjes. 

  4. Smelt een stukje boter. Laat op een zacht vuurtje bruin worden.

  5. Warm de karnemelk op. 

  6. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg wat boter en een scheut van de karnemelk toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

  7. Breng het water tot net onder het kookpunt. Voeg een flinke scheut azijn toe. Doe de eitjes elk in een tas. Giet in het water. Laat ze drie minuutjes pocheren.

  8. Meng de gesmolten boter met evenveel karnemelk. Roer los, zodat het niet schift.

  9. Leg een hoopje puree op het bord. Maak een putje in het midden en lepel er het eitje in. Strooi er garnaaltjes en ajuintjes over. Werk af met de papsaus.

5
Average: 5 (1 vote)