Zelfgemaakte hamburger op een stuk gegrild brood, geserveerd met gemengde sla
Ingrediënten
-
400 gr Meritus gehakt rundvlees
-
4 stukken zongedroogde tomaat (niet-gemarineerd)
-
1 tomaat
-
1 sjalot
-
1 knoflookteentje
-
1 el gehakte peterselie
-
2 el broodkruim
-
4 stukken stokbrood
-
100 gr boter
-
gemengde salade
-
zuiderse dressing
voor de kaaschips
-
40 gr gemalen kaas
Bereiding
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.
Hak sjalot, knoflook en zongedroogde tomaten fijn en stoof ze in olijfolie.
Meng het vlees met de tomatenblokjes, broodkruim, het uienmengsel en de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Vorm hamburgers van het vlees en bak ze in boter.
Rooster de stukken stokbrood onder de grill, schik er de hamburgers op en garneer met de salade. Werk af met de dressing.
Extra kaaschips: Verhit een teflonpan en strooi er gelijkmatig de gemalen kaas in. Laat kort kleuren tot 'kaaschips'. Garneer er het broodje mee.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be