Suikervrije pavlova met blauwe bessen en frambozen

Ingrediënten

Goed weekend met Lien Degol. Lien houdt van dessertjes maar ook hier is er een koolhydratenprobleem. Sofie verrast haar met een suikervrije pavlova met lekker veel fruit. Het recept van haar suikervrije wafels ontdek je hier.

Dit recept is volledig suikervrij en is goedgekeurd door de Diabetes Liga. Meer info over suikervrij koken vind je op hun website. Xylitol vind je in de natuurwinkel.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de pavlova: doe de eiwitten in een mengkom. Tip voor restverwerking: meng de dooiers met wat yoghurt en bak tot een omeletje.

  2. Klop de eiwitten op. Voeg al kloppend de xylitol, maïzena, bicarbonaat, azijn en vanille-extract toe. Klop helemaal stijf tot je geen korreltjes meer voelt.

  3. Verwarm de oven voor op 110°C. Leg bakpapier op een bakplaat. Spatel het opgeklopte eiwit op de bakplaat. Maak vier hoopje. 

  4. Zet in de voorverwarmde oven. Bak 35 minuten tot een uur afhankelijk van de grootte van de pavlova. Open de oven niet te vroeg of alles zakt in.

  5. Doe de bevroren bosbessen in een kookpotje met een snuifje kaneel en het sap van een halve citroen. Warm op tot de bessen ontdooid zijn tot een mooie saus.

  6. Afwerking: Leg de pavlova op een bord. Lepel er zure room op. Versier met grofgehakte noten, rode vruchten en compote van bosbessen.

0
Nog geen stemmen