De perfecte pavlova
Ingrediënten
-
375 ml opgeklopte single cream
-
frambozen
-
partjes perzik
-
passievruchtenpulp
voor het meringuebeslag
-
225 ml eiwit
-
330 g fijne kristalsuiker
-
1 el maizena
-
1,5 tl blanke azijn
Bereiding
Klop met een mixer op de hoogste stand het eiwit tot zich zachte pieken vormen.
Voeg telkens 1 eetlepel suiker toe, klop tot de suiker is opgelost en voeg dan pas de volgende schep suiker toe.
Schraap de wanden van de kom schoon nadat alle suiker is toegevoegd en klop nog 10-15 minuten of tot het mengsel dik is en glanst.
Meng de maïzena en azijn in een kleine kom tot een glad papje.
Voeg het maïzenamengsel toe aan het eiwitmengsel en klop tot alles goed is gemengd.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Teken met een potlood een cirkel van 20 cm op een vel bakpapier.
Leg het vel op de potloodzijde op een licht ingevette bakplaat.
Schep het meringuebeslag in de cirkel en maak een mooie ronde vorm.
Verlaag de oventemperatuur tot 120°C en bak 1 uur.
Laat volledig afkoelen in de gesloten oven.
Leg de pavlova op een schaal of bord en schep er de slagroom, frambozen, passievruchtenpulp en perzik op en dien op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be