Zelfgemaakte petit beurre koekjes met chocoladepasta
Ingrediënten
Voor de petit beurre koekjes
-
110 gr volkoren bloem
-
115 gr gewone bloem
-
75 gr maizena
-
100 gr boter
-
50 ml hazelnootmelk
-
1 el honing
-
30 gr ei
-
1 vanillestok
-
snuif zout
Voor de chocoladepasta
-
100 ml hazelnootmelk
-
100 ml room
-
100 gr gianduja chocolade
-
100 gr donkere chocolade (80% cacao)
-
1 el honing
-
2 el sweet mix amaretto
Bereiding
Begin met het maken van het beslag. Meng 100 gram zachte boter met 1 eetlepel honing en de pitjes van een vanillestok in de keukenrobot. Voeg er de volkorenbloem , de gewone bloem, de maïzena en de hazelnootmelk aan toe. Vervolgens moet er ook nog 30 gram ei bijgedaan worden. Doe dit door het ei te klutsen en vervolgens 30 gram af te wegen. Doe er als laatste nog een snuifje zout bij en laat alles mixen tot een stevig deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de chocoladepasta. Laat 100 ml melk met 100 ml room en 2 eetlepels sweet mix amaretto opkoken. Doe de chocolade in stukjes in een kom samen met 1 eetlepel honing. Wanneer de melk voldoende warm is mag deze onder de chocolade gemengd worden. Roer goed tot je een glanzende ganache overhoudt. Laat afkoelen terwijl je de koekjes bakt.
Haal het koekjesdeeg uit de koelkast. Bestuif je werkblad met een laagje bloem en rol het deeg hier over uit totdat het een dikte van ongeveer 3 millimeter heeft. Steek nu met een vormpje de koekjes uit het deeg, leg ze op een bakplaat en bak ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 165° totdat ze mooi goudgeel zijn.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe de chocoladeganache ondertussen in een spuitzak. Spuit vervolgens een laagje chocolade op de helft van koekjes, let hierbij op dat je ongeveer een centimeter van de rand blijft, en leg er nog een ander koekje op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be