Zelfgemaakte pizza
Ingrediënten
voor het deeg
voor de topping
-
1 blik tomatenpuree
-
1 ui
-
300 g Pecorino kaas
-
1 tomaat
-
8 sneetjes gekookte beenham
-
250 g witte paddenstoelen
Bereiding
Maak een heuveltje van bloem. Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist. Voeg water toe. Kneed het deeg vijf minuten. Laat het minstens een halfuur opstijven onder een handdoek.
Snij de ajuin fijn. Laat aanstoven. Kruid met oregano.
Snij de tomaat fijn. Doe de tomaatjes bij de ajuintjes.
Rasp de kaas. Mix de tomaten fijn.
Rol uit met de hand. Garneer de pizza zoals je wil met bv tomatensaus, ham en paddenstoelen.
Plaats in een voorverwarmde oven op 210 graden voor 15 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be