Gebraiseerd witloof

Ingrediënten

  • 80 gr echte boter
  • peper en zout
  • snuifje muskaatnoot
  • ½ dl water
  • 2 el suiker (optioneel)
  • 2 el Xeresazijn (optioneel)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de boter in een lage pot op een middelmatig vuur. Leg de bodem van de pot vol met witloof. Laat 4 min aanbakken aan elke kant.

  2. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet er een bodem water in en zet het deksel erop.

  3. Laat 20 à 25 min braiseren op een licht vuur.

  4. Overstrooi eventueel met wat suiker. Overgiet eventueel met wat sherryazijn.

0

Nog geen stemmen

Gebraiseerd witloof

1. Gebruik boter ipv. olijfolie
2. Gebruik een lage pan
3. Voeg pas water toe wanneer het witloof aangebakken