Kerstkapoen van 5 uur

Ingrediënten

  • 1 kapoen van 4 kg
  • 1 bouquet garni
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • kleine aardappeltjes
  • morieltjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bestrooi de buiten- en binnenkant van de kapoen met zout. Stop een bouquet garni in de kapoen met 2 knoflookteentjes en een sjalot. Doe de kapoen in een braadzak of bedek de schotel met bakpapier.

  2. Zet in de oven op 150°C gedurende 3 uur.

  3. Haal het bakpapier na deze 3 uur van de schotel (of haal het vlees uit de zak), omring met aardappeltjes en morieljes en besprenkel met witte wijn. Tijdens de laatste twee uur mag de schotel niet afgedekt worden. Bedruip het vlees om de 15 minuten met braadjus. Zet de laatste 15 minuten opnieuw in de oven op 220°C om het vlees tot in de kern op te warmen, zodat het warm blijft op de borden.

0
Nog geen stemmen