Hoevekip gevuld met geitenkaas, champignons en gedroogde ham, prei en stroaardappelen

Ingrediënten

  • 4 kippenfilets
  • 8 sneetjes gedroogde ham
  • 240 gr witte Parijse champignons
  • 40 gr fijngesneden pijpajuin
  • 240 gr Chavroux
  • 2 grote aardappels
  • 2 stronken prei
  • boter om te bakken
  • olijfolie
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de champignons in blokjes. Bak de blokjes champignons in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg net voor het einde de pijpajuin toe. Bak kort mee. Laat afkoelen in de koelkast.

  2. Meng vervolgens met de Chavroux. Smaak af en bewaar in de koelkast tot gebruik

  3. Leg een kippenfilet plat op een plank. Maak een inkerving in het dikste deel van de filet en plooi open. Sla de filet wat plat. Leg de platgeslagen filet op wat huishoudfolie. Beleg met 2 sneetjes gedroogde ham.

  4. Lepel er een lijn Chavroux-champignon mengeling op. Rol de kippenfilet op. Rol vervolgens de kippenfilet strak op in de huishoudfolie. Draai één uiteinden toe. Duw de folie aan het andere uiteinde toe tot tegen de opgerolde filet en draai toe waardoor waardoor de rol zich gaat opspannen. Wikkel de rol nog eens in een extra stukje huishoudfolie. Herhaal deze handeling voor de overige 3 filets.

  5. Breng een pot met water aan de kook. Leg de rollen kip in het kokend water en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur dicht. Laat 25’ in het water liggen. Haal uit en verwijder de folie.

  6. Schil de aardappelen. Rasp of snijd fijn in dunne sliertjes. Was zorgvuldig in water om al het zetmeel af te spoelen. Dep droog op een keukenhanddoek. Frituur goudbruin in olie van 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een weinig zout.

  7. Reinig de prei en snijd middendoor. Snijd de helften nogmaals middendoor en snijd in fijne stukken. Stoof gaar in wat boter. Kruid met peper en zout.

  8. Presentatie:Leg wat gestoofde prei op een bord.Snijd de rol in 3 stukken en leg op de prei.Werk af met de gebakken aardappelsliertjes.

0
Nog geen stemmen

Chef Chavroux