Kaasfondue

Ingrediënten

  • 400 gr kaas
  • Kirsch of Poire William
  • 3 dl witte wijn
  • look
  • 1 th lepel maïszetmeel
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Zwitsers
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smeer de pot in met geraspte look. Doe er 3dl witte wijn in en breng aan de kook. Roer met de klopper.

  2. Doe de kaas beetje bij beetje erbij en wacht telkens tot hij gesmolten is. Goed blijven roeren. Zorg dat de kaas niet kookt.

  3. Doe alcohol (kirsch of Poire William) en maïszetmeel in een kommetje en meng. Doe het bij de kaas, dit zorgt voor een binding.

0
Nog geen stemmen

Kaasfondue

1. Snijd de kaas in kleine blokjes
2. Laat hem beetje bij beetje smelten tegen het kookpunt
3. Bind met maïszetmeel

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812