Aardappelen in de schil met gorgonzalocrème en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 2 dikke vastkokende aardappelen
  • 50 g boter
  • 4 stukjes eekhoorntjesbrood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 takje rozemarijn

Iedereen bereidt wel eens aardappelen in de schil op de barbecue. Terecht, want het is niet alleen makkelijk maar ook lekker. Wil je dit gerechtje eens naar een hoger niveau tillen, dan is deze stevige gorgonzolacrème de ideale oplossing.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Wikkel de gewassen aardappelen in aluminiumfolie en gaar ze in een voorverwarmde oven van 220 graden gedurende 45 minuten.

  2. Maak een crème van de gorgonzola met de boter en de rozemarijn.

  3. Snijd de paddenstoelen in fijne reepjes en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.

  4. Snijd de warme aardappelen doormidden en schik daarbovenop een lepel gorgonzolacrème.

  5. Schik de fijngesneden paddenstoelen over de aardappelen en werk eventueel af met enkele blaadjes rucola en versgemalen peper.

0
Nog geen stemmen