Kaassoep met ham

Ingrediënten

  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el kippenbouillon
  • 1 l water
  • 1 teentje look
  • ½ ui
  • 200 gr ham
  • 200 gr geraspte kaas
  • boter
  • 4 eigelen
  • 1 dl room
  • peper
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Smelt boter in een grote kookpot en stoof de ham aan. Voeg de ajuin, de aardappel en de look toe en stoof mee aan. kruid met peper en zout.

  2. Giet het water erbij en voeg de bouillon toe. Meng het maïszetmeel met wat water en giet bij de soep, roer goed door met een garde en laat doorkoken.

  3. Voeg de geraspte kaas toe en roer door. Meng de eigelen met de room, haal de pot van het vuur en giet voorzichtig en al roerend het eimengsel erbij en versier met bieslook.

0
Nog geen stemmen

Kaassoep met ham

1. Stoof de ham en de groenten zacht aan om een bruine kleur te voorkomen
2. Bind de soep met maïszetmeel
3. Giet het ei-roommengsel al roerend in de soep vlak voor het serveren

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566