Kabeljauw in de oven met spinazie, spek en pureelaagje
Ingrediënten
-
125 gr spekblokjes
-
500 gr kabeljauwhaasjes (verse dikke stukken)
-
500 gr bladspinazie
-
1 teentje look
-
4 porties aardappelpuree
-
klontje boter
-
peper en zout
Bereiding
Maak je puree vooraf klaar.
Neem een antikleefpan en smelt een klontje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak dikke stukken kabeljauw kort aan langs beide zijden ( 1 minuut aan beide kanten)
Zet een ander potje op het vuur en doe er een klontje boter in. Doe er een fijngesneden teentje look en spekblokjes in de pot, voeg de spinazie toe en roer dit door. Kruid met peper en zout.
Vul de ovenschotel en start met een laagje spinazie, dan kabeljauw en dan puree Strooi bovenop een beetje paneermeel. Bak gedurende 15 minuten in een oven van 180 graden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be