Kalfsgebraad
Ingrediënten
-
1,2 kg dik kalfsgebraad
-
peper en zout
-
boter
-
water
-
1 el Maggi PH rundsbouillon
-
honing
-
mosterd
Bereiding
Kruid het vlees langs alle kanten met peper en zout. Smelt boter in een kleine braadpan op een middelmatig vuur. Wanneer de boter goudgeel is, leg dan het vlees erin. Bak 5 min langs alle kanten. Zet er een deksel op en laat 20 à 25 min braden op een laag vuur.
Kijk met een vleesthermometer de binnenkant van het vlees na (moet ongeveer 50°C zijn). Haal het vlees uit de pan. Blus de pan met een scheut water. Voeg rundsbouillon toe, roer het aanbaksel los en laat even opkoken. Besmeer het vlees met honing en mosterd. Leg het vlees nog even mee terug in de pan. Zet het deksel erop en laat nog 5 min sudderen.
Snij in dunne schijven en serveer met de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be